Craft Ski Marathon 2022 – Race Report

Mycket roligt att få köra lopp igen. Och superkul att träffa så många adepter från Wickström Coaching. Lite ”firmafest” över hela tillställningen.

Visste för egen del väldigt lite om vad jag hade i bagaget, så kul att både kropp och skidor funkade fint. Prima glid och hyggligt med spenat i muskler. Lite risig start (lade ut mina skidor typ sist i startgruppen) så mycket jagande upp genom fältet.

Mäktigt att se Jeanette Malm som länge drog en klunga på säkert 20 man (japp, bara gubbs) i motvinden på myrarna. Var tyvärr lite ivrig när jag kom fram till täten i gruppen och for iväg. Sorry. Men det ordnade sig ju ändå för henne som slutade på podiet (tredje plats).

Otroligt imponerad över det, och så många andra fina resultat. För egen del skar jag mållinjen efter 2:18 och plats 199. Jag var nöjd där och då, men i efterhand vet i tusan. Kan konstatera att jag plockar placeringar hela loppet, vilket kan ses ur två perspektiv.

  1. Jag disponerar loppet bra och är stark
  2. Jag får en usel start och måste jobba mig upp i fältet loppet igenom

Jag tror att det senare fick en väldigt stor betydelse. De åkare som var/är jämnstarka med mig, stod längre fram och ”försvann” i sina tåg direkt efter start. De grupper jag kom in i gick för sakta och ofta valde jag att sedermera köra om dem, för att jaga ikapp nästa grupp (som även den gick för långsamt).

Så. Note to myself: Starten i dessa lopp är OERHÖRT viktig. Det räcker så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *