Ivarsson Invitational 2020

Då de traditionella loppen tvingats ställa in, fixade Anders och Carin Ivarsson en tillställning de döpt till Ivarsson Invitational. I fokus stod ett löplopp, med huvudsakliga sträcka runt Edsviken, vilket innebar en halvmara. Utöver det fanns även möjligheten att kuta en mil om den sträckan föredrogs.

Vi var väl ett tjugotal glada amatörer som samlades lördag morgon hemma hos Ivarssons på Jägarstigen. Utöver att komma med bleka ursäkter för att baisse’a sin form, var det huvudsakliga samtalsämnet banan och hur man skulle hitta. Kartor fanns tillhands och Carl-Johan hade fixat en GPX-fil för Garminklockor. Det här skulle nog gå. Och hur svårt kan det vara att kuta runt en sjö!?

Några minuter i tio och samling utanför huset. En sista instruktion och lycka till från värdparet.

Samt info om koden till huset, som var…

Off we go.

Några började nedför (halvmaran), några uppför (milspåret).

Banan gick alltså runt Edsviken, motsols. En synnerligen trevlig bana, lite lagom kuperad och med växlande underlag. Alltfrån asfalt till trail. Och egentligen var det ju ganska lätt att hitta vägen, kan man tycka. Lyckades likväl att komma på villovägar några gånger, typ så här:

Så för egen del blev det nästan en kilometer längre sträcka. Fick njuta lite mer med andra ord, även om det var lite kämpigt att få kuta en extra vända i backarna på Falkberget.

Något som var glömt när burgarna från grillen serverades.

Och med det så tog Ivarsson Invitational 2020 slut. Det viskades om att skapa tradition av det här. Det ser vi fram emot.

Till dess. Stort tack till Ivarssons för prima arrangemang och lika stort grattis till Carl-Johan och Jeanette som var snabbast runt viken.

Technology partner

Media partner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *